maandag 11 maart 2024

Homogroep Zuid is gestopt

Sinds 2022 zijn er geen activiteiten meer vanuit Homogroep Zuid georganiseerd. Inmiddels is de groep definitief gestopt te bestaan.

Vanaf 5 september 1990 heeft de stichting Homogroep in Buitenveldert gefunctioneerd. Met de samenvoeging van de stadsdelen De Pijp, Zuid en Buitenveldert tot stadsdeel Zuid, Homogroep Zuid genoemd.

Velen vonden tijdens eerst de wekelijkse en later de tweewekelijkse bijeenkomsten gezelligheid, uitwisseling en hebben genoten van optredens en eetavonden.
Het bestuur, samen met vrijwilligers hebben het mogelijk gemaakt om ruim 30 jaar activiteiten te organiseren. Eerst in het Buitenvelderts Ontmoetingscentrum (hoek Van Nijenrodeweg en de Van Leijenberghlaan), kortweg het BOC, en later in het multifunctionele centrum Het Binnenhof (A.J. Ernststraat 112).

Ben je opzoek naar mogelijkheden voor ontmoeting en activiteiten wend je tot het Roze Stadsdorp Amsterdam. Naast centraal georganiseerde activiteiten functioneren ook buurtgroepen, waaronder een actieve groep in Buitenveldert, met maandelijks een activiteit of bijeenkomst. Wil je daaraan deelnemen of info ontvangen meld je aan bij het Roze Stadsdorp Amsterdam en vermeld dat je geïnteresseerd bent in info over het Roze Stadsdorp Buitenveldert of een groep in de buurt waar je woont.

Zie voor meer informatie: https://rozestadsdorp.amsterdam/rozestadsdorp

In Amstelveen is maandelijks een diversiteitscafé in Villa Randwijck, Catharina van Clevepark 10, 1181 AT Amstelveen, op de laatste donderdagavond van de maand vanaf 19.45 uur. De focus ligt bij de doelgroep LHBTI (Lesbische vrouwen, Homoseksuele mannen, Biseksuelen, Transgender- en Intersekse personen). Het is een ontmoetingsplek en er worden regelmatig activiteiten zoals lezingen en informatieavonden georganiseerd.
Op de 2e donderdag van de maand is er een vrouwencafé vanaf 14.00 uur in Villa Randwijck. 

Zie voor meer informatie: https://villarandwijck.nl/events/amstelveen-diversiteit-cafe