dinsdag 7 april 2009

Een hoogtepunt op de agenda is altijd de Eetavond. De ene keer zijn er wat meer aanmeldingen dan de andere keer, maar dit is soms ook weleens praktisch. De tafelsetting kon daarom iets meer plaats in beslag nemen en voor het uitserveren was er meer ruimte daar omheen. Met de Pasen in het vooruitzicht waren de tafels voorzien van vrolijke geel met oranje placemats. De gebruikelijke bloemetjes uit de bar maakte het geheel helemaal af.
Wat ons als bestuur erg goed doet is het enthousiasme voorafgaand aan de daadwerkelijke eetavond. Iedereen biedt zijn hulp aan en een aantal spieken al om de hoek om de eetzaal te bekijken. De sfeer in de bar zit er dus al goed in op het moment dat we aankondigen dat de eetzaal geopend is. Dit hoeven we dan ook maar 1 keer te roepen :-)
Onze kok , Petra van Dam, had voor de keukenassistentie een goede vriendin uitgenodigd, die ook erg handig is. Het duo wist een heerlijk drie gangen menu te serveren wat begon met een courgettesoep, voorzien van gerookte kipblokjes. Daarna kwam het hoofdgerecht, een pasta met verse zalm in roomsaus. Iets om je vingers bij op te eten! Als dessert kwam er iets heel bijzonders, wat ik zelf de smaaksensatie van de eeuw vond. Een bladerdeegdriehoek gevuld met appel, amandelspijs en witte rozijnen, gedrenkt in een likeur. Iedereen kan begrijpen dat de dames uiteraard de volgende keer weer van harte welkom zijn! Het was zo gezellig na de koffie dat we een aantal mensen zelfs vriendelijk moesten verzoeken de eetzaal te verlaten. In de bar voegden zij zich bij de anderen en zette de gezellige sfeer zich daar voort. Het was weer een zeer succesvolle avond waarvan we er hopelijk nog velen van mogen beleven. Allen weer bedankt voor jullie deelneming.