zaterdag 7 februari 2009

Inmiddels zijn onze terugblikken uitgegroeid tot halve werkstukken. Iedereen is er inmiddels aan gewend dat er foto’s voor de site worden gemaakt, wat een heleboel gezellige kiekjes oplevert. Daarom willen we jullie ze zeker niet onthouden en zo kwamen er 5 collage’s tot stand.

Onze nieuwe kokkin, Petra van Dam, is een genot om mee te werken. Een vrolijke persoon die helemaal in onze kookclubje past. Alles gaat soepel en in overleg, maar zij verliest de controle daarbij niet uit het oog. Ze geeft vriendelijk, duidelijke instructies, zodat er ook niets fout gaat. Hopelijk wil zij nog vele eetavonden onze kok zijn en een samenwekingscollage vonden we dan ook zeer op zijn plaats.

De gerechten van deze avond werden door iedereen weer bejubeld. We startten met een tomatensoep. Deze was voorzien van zure room en vers gesneden peterselie. Helaas hebben we daarvan vergeten een foto te maken, maar dat komt waarschijnlijk omdat deze zo goed smaakte. Ja ja, de liefde van de man gaat door de maag en dan zijn we blijkbaar ook meteen afgeleid! Het hoofdgerecht betrof een rijkelijk gevuld bord met chili con carne in combinatie met hartige pannekoekjes. Om het geheel hierbij compleet te maken waren er paprikasnippers die naar smaak toegevoegd kon worden.

Als desert was er een zelfgemaakte mangomouse met lange vingers. Daar bovenop een heerlijk luchtige vanilleyoghurt. Met andere woorden: Een menu om je vingers bij op te eten. Gelukkig heeft niemand dat daadwerkelijk gedaan :-)

Zoals altijd werd het diner met koffie en thee afgesloten. Echter dit keer trakteerde onze jarige, Nicky van Dam, op slagroomsoesjes met chocola. Haar vriend had alles uit de kast getrokken om met hem haar verjaardag te vieren, maar toch koos ze voor ons. Uiteraard hadden wij haar al tijdens het diner toegezongen en vroeg ze later niet om de bonnetjes van de cadeautjes. Het tasje viel dus gelukkig in de smaak en de bloemen daarbij ook. Heel veel geluk en gezondheid in je komende ‘39ste’ levensjaar gewenst.

Ondanks dat er een aantal mensen weg moesten na het diner, kwamen er spontaan weer mensen bij. Altijd leuk dat de genen die helaas niet veel voelen voor een eetavond, later toch komen, omdat ze de gezelligheid niet willen missen. Voor ons een hele grote eer. Gelukkig doen we een heleboel goed, maar heeft er iemand nog suggesties? We willen vernieuwend zijn en blijven. Heb je bepaalde themaavond-ideeën of wil je iets uit het verleden weer terug zien? We horen of lezen het graag.