maandag 27 oktober 2008

Iedereen die deze avond niet is geweest heeft een groots evenement gemist. Het begon al met de aankondiging. De lezing was namelijk vooraf niet alleen veelvuldig via e-mail aangekondigd, maar zelfs bij het Parool en de Gay Krant stond het in de agenda vermeld. Dit alles heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen, want de bar was goed gevuld. In afwachting van wat komen ging genoot ieder van elkaars gezelschap en een drankje. Om 21:00 werd de zaal geopend en ging de lezing van start.

Onze voorzitter Jan de Vries hielt een inleidend woordje, waarna als eerste Jos Versteegen een humoristisch stuk uit zijn boek begon voor te lezen. Na ongeveer 20 minuten was het de beurt aan Gerard van Emmerik die ook zijn publiek meteen voor zich wist te winnen. Zo wisselden zij elkaar iedere keer af wat een zeer prettige gang van zaken was. Beide heren blijven boeien door middel van het lezen uit de boeken zelf natuurlijk, maar ook de manier waarop zij hun stukken voordragen. Door hun enthousiaste manier van vertellen kwamen de verhalen echt tot leven.

Na afloop bleek dit nogmaals door het feit dat van beide heren hun boeken als warme broodjes over de toonbank gingen. Ook signeerde zij ze voor hun kopers en hadden zij alle tijd om nog een babbeltje te maken. Daarom voor deze kunstenaars dit keer drie collages, want dit hebben zij dubbel en dwars verdiend.