dinsdag 21 oktober 2008

Op dinsdag 21 oktober 2008 geven Gerard van Emmerik en Jos Versteegen een lezing. De inloop is om 20.30 uur, de lezing begint om 21.00 uur.

Gerard van Emmerik zal voorlezen uit zijn roman ‘De Verzachters’, waarin een weerloze jongen een liefde opvat voor een veertig jaar oudere man. Ook leest hij een paar fragmenten voor uit ‘Ik ben je vriend’, een verhalenbundel die dit najaar verschijnt. In deze verhalen draait het om mensen op een keerpunt in hun leven. Zo is er de jongen die zijn moeder helpt bij haar zelfmoord. En de ex-gedetineerde die een vluchteling mee naar huis neemt. Barmhartigheid, met verstrekkende gevolgen... Gerard van Emmerik (1955), schrijver van 7 boeken, zit in de redactie van Hollands Maandblad en in de jury van het radioprogramma Duizend Woorden.

Jos Versteegen (1956) publiceerde vier dichtbundels, en daarnaast ‘Roze Amsterdam’ (een homo-culturele gids), ‘De roze jonker’(biografie van homo-activist Floris Michiels van Kessenich) en de ‘Homo-encyclopedie van Nederland’.
Zijn bundel ‘Nachtkermis’ (2001) gaat over de Gay Games, zonder dat dat woord overigens valt. Het is een zoektocht naar een buitenlandse jongen in nachtelijk Amsterdam. De nieuwste bundel van Jos Versteegen is dit voorjaar verschenen en heet ‘Slapen bij een warme man’. Dit boek gaat over zijn boerenjeugd en het leven van zijn moeder, die vorig jaar overleed.
Jos Versteegen vertelt over de achtergronden van zijn werk en leest voor.